Vlastnosti | |
Objem | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 14,5 % |
Obsah cukru | suché - 0,1 g/l |
Odrůda | Merlot |
Klasifikace | MZV |
Archivace | 12 let |
Ročník | 2019 |
Původ | |
Země původu | Česká Republika |
Vinařská oblast | Březí - Ořechová Hora |
- Vinařství: Jindřich Kadrnka
- Dostupnost: Na skladě
Tagy: Merlot, Morava, Ořechová Hora, Březí, Kadrnka, červené, suché,
Hledáte něco jako dárek, nebo velké červené víno z Moravy, na takové to večerní popíjení u krbu či dobré knížky? Vino nad kterým budete přemýšlet a bude Vás nutit si zakroužit ve skleničce? Tak v tom případě Jindrův Merlot z Ořechové Hory!
Tohle víno pochází z Mikulovské podoblasti.
Hrozny ze kterých je toto skvělé červené víno vyrobeno, vyrostly a dozrály v Březí na viniční trati Ořechová hora. Kvašení probíhalo v betonových vajíčkách, kde víno zrálo na slupkách 10 měsíců. Následně po vylisování pak víno zrálo 18 měsíců ve velkém dřevěném sudu a v barikových sudech. Poté bylo zceleno v nerezové nádobě a naplněno.
Víno je velmi bohaté ve vůni, kde se mísí tóny černého ovoce, višní, ušlechtilého dřeva, lískových oříšků, hořké čokolády a čerstvě pražené kávy. V chuti pak k tomu všemu ještě výrazná struktura a bohatost podtržená sladkým tříslem. Cukernatost hroznů při sběru 24,2°NM
- barva je krásně rubínová až temně hluboká
- na nose je výrazně ovocitý s tóny zralých švestek, lískového oříšku, horkého makového závinu a nádechem hořké čokolády
- chuť je jemně kořenitá s tóny sušených švestek, višní a kávového zrna
Doporučené párování: nejlépe se hodí k červenému masu, zejména ke grilovaným nebo uzeným. Skvělé k výrazným typům sýrů.
Odrůdové složení: Merlot
Obsah alk.: 14,5 %
Ořechová hora je vynikající poloha, která produkuje nádherná a velmi
specifická vína. Trať je jižní expozice, nadmořská výška je kolem 260
m.n.m. Půda je zde jílovitá, místy sprašovitá s vápencovým podložím a
obsahem pro révu dostupného vápníku kolem 10 %. Obzvláště odrůda
Ryzlinku vlašskýho zde poskytuje výjimečná vína, která se ve vyšší
zralosti hroznů vyznačují: ve vůni vlašský ořech v různých zralostech,
suché listí ořešáku, rozinky, minerálností a ovocitostí. V chuti pak
mohutností, medovostí, ovocitostí a slaností.