Nejprodávanější

O nás
Pokora k přírodě, poctivá práce a čas přináší tu nejlepší odměnu. Vyberte si z naší nabídky světových vín, za která ručíme.

Jsme rodinná firma, která od roku 2014 prodává vína z celého světa. Každou láhev jsme poctivě vybírali, abychom Vám mohli předat to nejzajímavější, co příroda nabízí. Celý život se učíme, že čas je největší odměna.

Moravský hrozen, vína s tradicí

Postup výroby vína

cms-1.png
Sklizeň
Základní surovinou pro výrobu vína jsou čerstvé vinné hrozny. Hrozny se sbírají na vinici v našich podmínkách zhruba v období konec srpna (velmi ranné odrůdy) až konec listopadu (pozdní odrůdy). Výjimkou je sbírání v zimních měsících za mrazu při výrobě ledového vína.
cms-2.png
Lisování
Lisováním se oddělí mošt a vylisované slupky – „matoliny“. Existují různé typy lisů – např. vřetenové, hydraulické či pneumatické. Výlisnost se zpravidla pohybuje od 60 do 80%.
cms-3.png
Kvašení
Kvašení je známým procesem (zjednodušeně) přeměny cukru na alkohol za vzniku kysličníku uhličitého a tepla. Současným trendem (zvláště u bílých vín) je chlazení kvasícího moštu tak, aby teplota kvasícího moštu nepřekročila 18 – 20 °C.
cms-4.png
Plnění do lahví
Lahvování nebo plnění do lahví je poslední krok výroby vína. Víno se plní do lahví, když je ošetřeno a ofiltrováno. Následně se zazátkuje, nalepí se etiketa a víno je připraveno na vývoz.