Vlastnosti | |
Objem | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 14,5 % |
Obsah cukru | suché |
Odrůda | Tempranillo |
Klasifikace | Vino de Autor |
Archivace | 20 let |
Ročník | 2019 |
Původ | |
Země původu | Španělsko |
Vinařská oblast | Ribera del Duero |
- Vinařství: Emilio Moro
- Dostupnost: Na skladě
Tagy: Tempranillo, Špaňelsko, Ribera del Duero, Emilio Moro, červené, suché, k archivaci,
875 Kč
Cena bez DPH: 723 Kč
Bodegas Emilio Moro vyrábí víno, jehož hrozny pochází pouze z původních rodinných pozemků. Ty byly vždy základním pilířem pro vznik skvělých, velkých vín. Víno se vyrábí jen v těch nejlepších ročnících a pečlivá selekce hroznů mu propůjčují název Vendimia Seleccionada. Lahev zdobí malovaná původní etiketa, která se objevila již na ročníku 1989 a otevřela cestu skvělým vínům z Ribera del Duero.
Vendimia Seleccionada pochází z hlinitých půd starých vinic s jihozápadní orientací, z okolí Pesquera de Duero. Bylo vyrobeno z hroznů odrůdy Tempranillo speciálně vybraných technickým oddělením. Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontorlované teplotě po dobu 30 dnů. Následně víno zraje v barikových sudech z francouzského dubu. Víno bylo vyrobeno s maximálním respektem k místnímu terroir.
Víno syté, tmavě červené barvy. Na nose je intenzivní, přímé s ovocným základem, velkou elegancí a pokud ho budete pít v optimálním bodě zralosti, vyniká skvělou rovnováhou mezi primárními vůněmi a kořenitými tóny, typickými pro zrání v sudu. Ve sklenici se postupně otevírají velmi elegantní a komplexní tóny, aniž by víno přišlo o svůj charakteristický, ovocný základ. V ústech prezentuje skvělé tělo, podpořené bohatou, avšak velmi zakulacenou a pocitově sladkou tříslovinou. Skvěle vyvážená kyselinka v závěru s lahodnou a velmi dlouhou dochutí.
Hodí se k červenému masu a tradičním pokrmům z pece (mléčné jehně, sele). Skvěle si ho ale vychutnáte i samostatně k dobré večeři, či sýrům. Doporučená teplota podávání 14-16 °C.
Vendimia Seleccionada pochází z hlinitých půd starých vinic s jihozápadní orientací, z okolí Pesquera de Duero. Bylo vyrobeno z hroznů odrůdy Tempranillo speciálně vybraných technickým oddělením. Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontorlované teplotě po dobu 30 dnů. Následně víno zraje v barikových sudech z francouzského dubu. Víno bylo vyrobeno s maximálním respektem k místnímu terroir.
Víno syté, tmavě červené barvy. Na nose je intenzivní, přímé s ovocným základem, velkou elegancí a pokud ho budete pít v optimálním bodě zralosti, vyniká skvělou rovnováhou mezi primárními vůněmi a kořenitými tóny, typickými pro zrání v sudu. Ve sklenici se postupně otevírají velmi elegantní a komplexní tóny, aniž by víno přišlo o svůj charakteristický, ovocný základ. V ústech prezentuje skvělé tělo, podpořené bohatou, avšak velmi zakulacenou a pocitově sladkou tříslovinou. Skvěle vyvážená kyselinka v závěru s lahodnou a velmi dlouhou dochutí.
Hodí se k červenému masu a tradičním pokrmům z pece (mléčné jehně, sele). Skvěle si ho ale vychutnáte i samostatně k dobré večeři, či sýrům. Doporučená teplota podávání 14-16 °C.