Vlastnosti | |
Objem | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 14 % |
Obsah cukru | suché - 3 g/l |
Odrůda | Nero d' Avola |
Klasifikace | IGT |
Archivace | 4 roky |
Ročník | 2021 |
Původ | |
Země původu | Itálie |
Vinařská oblast | Sicílie |
- Vinařství: Colpasso
- Dostupnost: Na skladě
Tagy: Nero d' Avola, Itálie, Sicílie, Colpasso, červené, suché,
Červené plnější italské víno ze Sicílie využívající postupu, kdy se část hroznů nechá cca 30 dní sušit v dřevěných ošatkách, přičemž hrozny ztratí cca 30% své hmotnosti. Při finální výrobě vína jsou kombinovány s moštem z "čerstvých" hroznů jak stejné odrůdy Nero d´Avola.
Temně rudě fialová barva s intenzivní vůní červeného bobulového ovoce včetně náznaku sušených plodů jako meruněk spolu s jemným kořením, pepřem a ořechy. Částečně sušené hrozny Nero d´Avola dodávají vínu na mohutnosti a plnosti spolu s vyvážeností zralých tříslovin.
Celkově dlouhá douchuť.
Chuť obsahuje mnoho vrstev ovocnosti s dominancí tmavého bobulového ovoce. Harmonické víno s jemným, ale dlouhým chuťovým závěrem.
Doporučené párování: Skvěle se kombinuje se všemi hlavními jídly italské kuchyně, zejména s uzeninami, hlavně sušenou šunkou, dále pak s masem z grilu. Doporučujeme podávat při teplotě mezi 13 a 15 ºC.
Odrůdové složení: Nero d' Avola