Vinařství Petr Koráb - Uncut Siller 2022

Mix odrůd, hlavně Zweigelt, Vavřinec a Frankovka. Divoké, vyzývavé a šťavnaté. Hrozny pochází z volně rostoucích keřů, které jsou bez údržby.

Dostupnost Skladem
370 Kč 493,33 Kč / 1 l
Vinařství Petr Koráb - Uncut Siller 2022

Víno z cíleně neudržovaných vinic s divokou duší a dřevěným šmrncem!

Petr se zaměřuje na přírodní pěstování a nechává vinohrady růst bez omezení, což přináší úrodu plnou charakteru. Hlavními odrůdami tohoto červeného blendu jsou Frankovka, Saint Laurent a Zweigelt. Výsledkem je víno s intenzivním aromatickým profilem díky většímu podílu slupek na bobulích a lehké maceraci.

Užijte si šťavnaté ovocné tóny třešní, švestek a ostružin, které doplňuje mírně rustikální projev, bez přidané síry. Tento výjimečný blend odráží divokou krásu vinice a zanechá vás nadšeně toužící po dalším skleničce.

Doporučujeme před konzumací vychladit!

Doplňkové parametry

Kategorie: Česká republika
Klasifikace: naturální
Obec: Boleradice
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12 %
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Svatovavřinecké, Frankovka (Blaufränkisch), Zweigeltrebe
Ročník: 2022
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Země původu: Česká republika

Petr Koráb, vinař s vášní a úctou k tradici, vyvinul své umění v malé obci Boleradice, obklopené Modrými Horami, známými pro své modré odrůdy. Jeho sortiment zahrnuje rozmanité typy vín, od pet-natů a druhotně fermentovaných sektů po bílá vína s různou délkou macerace a charakteristická červená vína. Petrova vína jsou vyhledávaná jak doma, tak v zahraničí; lze je nalézt v metropolích jako Berlín, Londýn nebo New York.

Petr Koráb, vystudovaný právník a bývalý kuchař, se rozhodl vrátit se na Moravu a věnovat se vinařství. V Boleradicích pečuje o vinice s ohledem na biodynamická pravidla, používá pouze přírodní preparáty a chová zvířata jako kozy a ovce. Vinařství, založené v roce 2006, má za cíl obnovit staré vinice, které Petr postupně získával. Průměrný věk keřů na vinicích se pohybuje mezi 20 a 80 lety, což přináší zralost a komplexnost do každé lahve. Jeho vína jsou spontánně kvašená, bez zásahů zvenčí, čiření či filtrace, zachovávajíce tak autentičnost a charakter terroiru.