Vinařství Petr Koráb - Horse Negro 2022

Přírodně perlivé víno "Pet-nat" které pěkně bouchá. Směs odrůd Frankovky, Tramínu a Hibernalu. Pořádně vychladit.

Dostupnost Skladem
390 Kč 520 Kč / 1 l
Vinařství Petr Koráb - Horse Negro 2022

Je to bílé nebo červené? Neskutečná funky záležitost, vzdáleně připomínající lambursco a italskou diskotéku z 90. let, na kterou ste přijeli místo v červeném Ferrari tak na černém koni!

Petr Černý kůň s přírodním šmrncem. Tato téměř červená bublina vzniká ze směsi Frankovky a macerovaného Tramínu, které prošly dokvasením v dubovém sudu. Jejich blend pak znovu zkvasil s moštem z Hibernalu, což přineslo odvážný a překvapivý výsledek. Víno se vyznačuje bobulovitou aciditou a kořeněnou hořkostí, přičemž celkový dojem je podobný vermutu. Aromatické složení naznačuje, že se jedná o víno s hlubokým vrstvením chutí, které může během zrání v láhvi procházet zajímavým vývojem.

Doporučujeme vychladit a pustit si italské dance songy!

Doplňkové parametry

Kategorie: Česká republika
Klasifikace: naturální
Obec: Boleradice
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12 %
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Hibernal, Frankovka (Blaufränkisch), Tramín Červený (Gewurztraminer)
Ročník: 2022
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Země původu: Česká republika

Petr Koráb, vinař s vášní a úctou k tradici, vyvinul své umění v malé obci Boleradice, obklopené Modrými Horami, známými pro své modré odrůdy. Jeho sortiment zahrnuje rozmanité typy vín, od pet-natů a druhotně fermentovaných sektů po bílá vína s různou délkou macerace a charakteristická červená vína. Petrova vína jsou vyhledávaná jak doma, tak v zahraničí; lze je nalézt v metropolích jako Berlín, Londýn nebo New York.

Petr Koráb, vystudovaný právník a bývalý kuchař, se rozhodl vrátit se na Moravu a věnovat se vinařství. V Boleradicích pečuje o vinice s ohledem na biodynamická pravidla, používá pouze přírodní preparáty a chová zvířata jako kozy a ovce. Vinařství, založené v roce 2006, má za cíl obnovit staré vinice, které Petr postupně získával. Průměrný věk keřů na vinicích se pohybuje mezi 20 a 80 lety, což přináší zralost a komplexnost do každé lahve. Jeho vína jsou spontánně kvašená, bez zásahů zvenčí, čiření či filtrace, zachovávajíce tak autentičnost a charakter terroiru.