Vinařství Petr Koráb - Future sekt 2018

Parádní bubliny stylu Champagne z odrůd Vlašák, Veltlín a Chardonnay. Hezká záležitost co se hodí do sklepa do sbírky.

Dostupnost Skladem
790 Kč –5 % 750 Kč 1 000 Kč / 1 l
Vinařství Petr Koráb - Future sekt 2018
Vinařství Petr Koráb Future sekt 2018
Akce
790 Kč –5 %

Tak trochu jiné šumivé víno ála styl Champagne, víno ročníku 2018 přináší sekt s unikátním přístupem.

Druhotná fermentace přes redukci moštu vytváří zážitek obohacený o různorodé odrůdy - Vlašák, Veltlín a Chardonnay. Prodloužená macerace na slupkách dodává vínu další hloubku a složitost. Aroma sušených bylin a zralého peckového ovoce dotvářejí intelektuální rozměr. Bubliny jsou sofistikované a působivé. V chuti se projevuje herbálními a čajovými tóny, doplněnými ovocným nádechem a elegantní kyselinou. Jedná se o šumivku s jedinečným charakterem, která nabízí zcela novou dimenzi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Česká republika
Klasifikace: naturální
Obec: Boleradice
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12 %
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Chardonnay, Veltlínské Zelené (Grüner Veltliner), Ryzlink Vlašský (Welschriesling)
Ročník: 2018
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Petr Koráb, vinař s vášní a úctou k tradici, vyvinul své umění v malé obci Boleradice, obklopené Modrými Horami, známými pro své modré odrůdy. Jeho sortiment zahrnuje rozmanité typy vín, od pet-natů a druhotně fermentovaných sektů po bílá vína s různou délkou macerace a charakteristická červená vína. Petrova vína jsou vyhledávaná jak doma, tak v zahraničí; lze je nalézt v metropolích jako Berlín, Londýn nebo New York.

Petr Koráb, vystudovaný právník a bývalý kuchař, se rozhodl vrátit se na Moravu a věnovat se vinařství. V Boleradicích pečuje o vinice s ohledem na biodynamická pravidla, používá pouze přírodní preparáty a chová zvířata jako kozy a ovce. Vinařství, založené v roce 2006, má za cíl obnovit staré vinice, které Petr postupně získával. Průměrný věk keřů na vinicích se pohybuje mezi 20 a 80 lety, což přináší zralost a komplexnost do každé lahve. Jeho vína jsou spontánně kvašená, bez zásahů zvenčí, čiření či filtrace, zachovávajíce tak autentičnost a charakter terroiru.