Vinařství Jindřich Kadrnka - Veltlínské Zelené K2 Liščí Vrch 2021
Krásně pitelný Veltlín pocházející z mladých vinic viniční tratě Liščí vrch z Dunajovských kopců.
číslo šarže: 18/21
Ve vůni poznáte rozkvetlou louku Dunajovských kopců doplněnou o zelené jablíčko. Ovocná chuť vína je doplněna lehkou kořenitostí a svěží mineralitou. Jedná se o opravdu suché víno nejenom kategorií, ale i realitou. Víno, které je určeně k běžnému popíjení, protože jeho pití baví a neunaví.
Víno ovocné, květnaté a velice svěží. Je lehčího typu, tudíž se dobře pije. Víno pochází z mladších vinic do 15 let. Vyrábí se v nerezu s jemnou prací míchání na kvasnicích.
- barva je zelenožlutá
- na nose cítíme čerstvě posekanou trávu, pepř, zelené jablíčko
- chuť je bohatě ovocitá, jemně kořenitá a velmi živá s minerálním závěrem.
Doporučené párování: maso na grilu, pečené kuřátko s nádivkou
Odrůdové složení: Veltlínské Zelené
Obsah alk.: 12,5 %
Doplňkové parametry
Kategorie: | Morava |
---|---|
Klasifikace: | Pozdní sběr |
Obec: | Březí |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Obsah cukru: | Suché |
Odrůda: | Veltlínské Zelené (Grüner Veltliner) |
Ročník: | 2021 |
Vinařská oblast: | Morava |
Vinařská podoblast: | Mikulovská |
Vinařská trať: | Liščí vrch |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Kadrnka se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Jindra Kadrnka se svou rodinnou jsou již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje.
Jeho nejdůležitějším profesním krokem bylo, když v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté byl u vzniku vinařství Galant, odkud po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde má na starosti vinice a výrobní část. Nějaký čas strávil i prací v Rakousku, kde se mu líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mu přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň.
Rodinné vinařství Kadrnků produkuje špičkový hrozen, protože oni věří, že pouze ten je základem pro vynikající víno. Jindra, jako správný vinohradník, klade důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově.