Vinařství Jindřich Kadrnka - Ryzlink Vlašský K4 "Liška a Ořech" 2021
Tenhle vymazlený Vlašák od Jindřícha Kadrnky, byl vyroben spojením hroznů ze dvou různých viničních tratí, Liščí vrch a z Ořechové hory.
Není mnoho takových Vlašáků jako zrovna ten Jindrův, krásné dominantní víno, které zvládne delší dobu ve Vašem archivu. Víno na které bude vzpomínat. Bohaté aroma a plná ústa dělají z tohodle Vlašáku tekutý poklad vinařství Jindřich Kadrnka.
- barva je žlutá a viskozita vyššího typu!
- na nose cítíme hlavně stopy ovoce, převážně meruňky, v pozadí náznak medovosti a dřeva.
- chuť je bohatě ovocitá, jemně kořenitá a velmi živá s neskutečným krémovitým a minerálním závěrem.
Víno kvasilo a zrálo 12 měsíců na kvasnicích v kombinaci akátovém a dubovém sudu. Tohle víno se hodí jako dárek pro opravdového znalce.
Doporučené párování: maso na grilu, pečené kuřátko s nádivkou
Odrůdové složení: Ryzlink Vlašský
Obsah alk.: 13 %
Doplňkové parametry
Kategorie: | Morava |
---|---|
Klasifikace: | Pozdní sběr |
Obec: | Březí |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 13 % |
Obsah cukru: | Suché |
Odrůda: | Ryzlink Vlašský (Welschriesling) |
Ročník: | 2021 |
Vinařská oblast: | Morava |
Vinařská podoblast: | Mikulovská |
Vinařská trať: | Liščí vrch, Ořechová Hora |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Kadrnka se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Jindra Kadrnka se svou rodinnou jsou již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje.
Jeho nejdůležitějším profesním krokem bylo, když v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté byl u vzniku vinařství Galant, odkud po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde má na starosti vinice a výrobní část. Nějaký čas strávil i prací v Rakousku, kde se mu líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mu přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň.
Rodinné vinařství Kadrnků produkuje špičkový hrozen, protože oni věří, že pouze ten je základem pro vynikající víno. Jindra, jako správný vinohradník, klade důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově.