Vinařství Jindřich Kadrnka - Pálava K4 Za Turoldem 2021

Víno vysoké zralosti s koncentrovanou vůní a chutí s tóny přezrálého ovoce s výraznou stopou minerality.

Dostupnost Skladem
299 Kč 398,67 Kč / 1 l
Vinařství Jindřich Kadrnka - Pálava K4 Za Turoldem 2021

číslo šarže: 8/21

Víno většinou pochází z vinic starších 30 let a je tvořeno delší prací na kvasnicích a kombinací dřeva či betonu.

Hrozny odrůdy Pálavy byly sbírány 5. 10. 2021 a cukernatost hroznů byla naměřena 23,2 °NM Poté proběhla fermentace a 6ti měsíční zrání v dubovém sudu 1500 l a poté 2 měsíce v nerezu.

 

  • Víno je zlatavé barvy a velmi dobré viskozity
  • Vůně je krásně čistá s nádechem červených grepů, pomerančové kůry, přezrálých rynglí a mirabelek s minerálním závěrem.
  • Chuť je velmi živá a pikantní, kořenitá s výraznou ovocitostí, výraznou slaností a praženou mandlí v dochuti.

 

Doporučené párování: Skvělé je k lehkým úpravám ryb, ale i k šunce a vepřové pečeni. Dobře vychlazený se hodí také jako aperitiv.

Odrůdové složení: Pálava

Obsah alk.: 13,5 %

Doplňkové parametry

Kategorie: Morava
Klasifikace: Pozdní sběr
Obec: Mikulov
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13,5 %
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Pálava
Ročník: 2021
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
Vinařská trať: Za Turoldem
Země původu: Česká republika

Vinařství Kadrnka se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Jindra Kadrnka se svou rodinnou jsou již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje.

Jeho nejdůležitějším profesním krokem bylo, když v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov.  Poté byl u vzniku vinařství Galant, odkud po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík,  kde má na starosti vinice a výrobní část. Nějaký čas strávil i prací v Rakousku, kde se mu líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mu přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň.

Rodinné vinařství Kadrnků produkuje špičkový hrozen, protože oni věří, že pouze ten je základem pro vynikající víno. Jindra, jako správný vinohradník, klade důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově.