Vinařství Jindřich Kadrnka - Pálava K4 Za Turoldem 2021
Víno vysoké zralosti s koncentrovanou vůní a chutí s tóny přezrálého ovoce s výraznou stopou minerality.
číslo šarže: 8/21
Víno většinou pochází z vinic starších 30 let a je tvořeno delší prací na kvasnicích a kombinací dřeva či betonu.
Hrozny odrůdy Pálavy byly sbírány 5. 10. 2021 a cukernatost hroznů byla naměřena 23,2 °NM Poté proběhla fermentace a 6ti měsíční zrání v dubovém sudu 1500 l a poté 2 měsíce v nerezu.
- Víno je zlatavé barvy a velmi dobré viskozity
- Vůně je krásně čistá s nádechem červených grepů, pomerančové kůry, přezrálých rynglí a mirabelek s minerálním závěrem.
- Chuť je velmi živá a pikantní, kořenitá s výraznou ovocitostí, výraznou slaností a praženou mandlí v dochuti.
Doporučené párování: Skvělé je k lehkým úpravám ryb, ale i k šunce a vepřové pečeni. Dobře vychlazený se hodí také jako aperitiv.
Odrůdové složení: Pálava
Obsah alk.: 13,5 %
Doplňkové parametry
Kategorie: | Morava |
---|---|
Klasifikace: | Pozdní sběr |
Obec: | Mikulov |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Obsah cukru: | Suché |
Odrůda: | Pálava |
Ročník: | 2021 |
Vinařská oblast: | Morava |
Vinařská podoblast: | Mikulovská |
Vinařská trať: | Za Turoldem |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Kadrnka se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Jindra Kadrnka se svou rodinnou jsou již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje.
Jeho nejdůležitějším profesním krokem bylo, když v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov. Poté byl u vzniku vinařství Galant, odkud po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík, kde má na starosti vinice a výrobní část. Nějaký čas strávil i prací v Rakousku, kde se mu líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mu přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň.
Rodinné vinařství Kadrnků produkuje špičkový hrozen, protože oni věří, že pouze ten je základem pro vynikající víno. Jindra, jako správný vinohradník, klade důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově.