Vinařství Jindřich Kadrnka - Pálava K3 Ořechová hora 2022

Tohle víno je vysoké zralosti s koncentrovanou vůní a chutí s tóny přezrálého ovoce.

Dostupnost Skladem
279 Kč 372 Kč / 1 l
Vinařství Jindřich Kadrnka - Pálava K3 Ořechová hora 2022

číslo šarže: 03/22

Parádní víno vyrobené z odrůdy Pálava od Jindřicha Kadrnky. Tohle víno je vysoké zralosti s koncentrovanou vůní a chutí s tóny přezrálého ovoce. Výrazná stopa přezrálého ovoce jako jsou mandarinky v kombinaci s kůrou vyzrálých pomerančů.

Ideální víno pro milovníky výrazných vín, ať už čichových nebo i chuťových. Chuť je plná, zároveň svěží, bohatá s dobrou viskozitou. Vybroušená chuť, která není ani sladká a ani příliš suchá!

Hrozny odrůdy Pálavy byly sbírány 19.9. 2022 a cukernatost hroznů byla naměřena 23 °NM

 

  • Víno je zlatavé barvy a velmi dobré viskozity
  • Vůně je krásně čistá s nádechem mandarinek a pomerančové kůry.
  • Chuť je velmi živá a pikantní, kořenitá s výraznou ovocitostí.

 

Doporučené párování: Skvělé je k lehkým úpravám ryb, ale i k šunce. Dobře vychlazený se hodí také jako aperitiv.

Odrůdové složení: Pálava

Obsah alk.: 12,5 %

Doplňkové parametry

Kategorie: Morava
Klasifikace: Pozdní sběr
Obec: Březí
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12,5 %
Obsah cukru: Polosuché
Odrůda: Pálava
Ročník: 2022
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
Země původu: Česká republika

Vinařství Kadrnka se nachází ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti Pavlovských a Dunajovských vrchů. Jindra Kadrnka se svou rodinnou jsou již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje.

Jeho nejdůležitějším profesním krokem bylo, když v roce 2001 nastoupil do vinařství Mikros-vín Mikulov.  Poté byl u vzniku vinařství Galant, odkud po dvou letech v roce 2009 odešel do Vinařství Volařík,  kde má na starosti vinice a výrobní část. Nějaký čas strávil i prací v Rakousku, kde se mu líbil hlavně přístup k vinařství a vinicím. Toto všechno mu přineslo cenné zkušenosti a umožnilo pozvednout rodinnou tradici na dnešní úroveň.

Rodinné vinařství Kadrnků produkuje špičkový hrozen, protože oni věří, že pouze ten je základem pro vynikající víno. Jindra, jako správný vinohradník, klade důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově.