100% Tempranillo
Delicia de Baco Crianza pochází z vinic téměř století starých. Půda je jílovito-vápenatá s bohatým kamenným podložím. Hrozny jsou pečlivě vybírány ručně do 15 kg boxů, které jsou později manuálně tříděny a odstopkovány. Fermentace probíhá ve francouzských dubových kádích (pro 2000 kg hroznů) při kontrolované teplotě po dobu zhruba 30 dnů. Malolaktická fermentace se uskutečňuje ve velkých oválných sudech z francouzského dubu. Následně víno zraje 15 měsíců v tradičních francouzských barrique sudech a je následně lahvováno, kde odpočívá další rok.
Výrazná vůně fialek a zralého divokého ovoce charakterizuje toto víno. Nové francouzské dubové sudy z výběrového dřeva dodávají výrazné aroma kávy, přičemž ovocné tóny hroznů Tempranilla zůstávají plně zachovány.
Doporučená teplota podávání je 14-16 °C, a díky svým vlastnostem je vhodné i k archivaci.