Roční produkce cca 130 tisíci lahví
Tahle Crianza pochází z vinic "El Ciervo", "Villavacas" a "Villarrica", vysázených v letech 1990, 1960 a 1965. Ruční sběr, pečlivá selekce a odstopkování hroznů jsou klíčové prvky výroby. Fermentace se odehrává ve velkých nerezových tancích po dobu 25 dnů při pečlivě kontrolované teplotě, s pravidelným přečerpáváním pro extrakci barevných složek. Následně probíhá malolaktická fermentace ve velkých dřevěných kádích. Víno pak zraje 14 měsíců v dubových sudech (80% francouzských, 20% amerických), následovaných 6 měsíci na lahvi.
Strukturované víno s jasnými rubínovými a švestkovými tóny. Intenzivní aroma červeného ovoce, s malinami, ostružinami a jahodami, perfektně integrovanými s příjemnou kyselinou, karamelem a kávou. Výrazné, vyvážené a zaoblené na patře s vysokou perzistencí. Ideální k pití nyní a v příštích 6 až 8 letech.
Skvěle doplňuje embutidos (jamón, lomo, fuet) a tradiční španělská jídla, jako jsou pečená a dušená masa, zelenina a luštěniny.