Hrozny z vinic v okolí měst Puente la Reina, průměrně starých přes 30 let, jsou ručně sbírány od září do října, s maximálním výnosem 4000 kg na hektar. Fermentace probíhá v nerezových nádržích při teplotě 28 °C po dobu 15 dnů. Víno pak zraje ve francouzských a amerických dubových barikových sudech po dobu 24 měsíců a minimálně 1 rok na lahvi, než vstoupí na trh.
Barva vína je velmi hluboká, černé višně. Intenzivní aroma zahrnuje přezrálé černé ovoce, sladkou lékořici, eukalyptus, kakao, toastovinky a koření. V ústech je víno silné, dobře strukturované, krémové a velmi chutné. Jemné balsamické a vanilkové tóny se míchají s kořeněnými tóny černého a červeného pepře. Je velmi elegantní, kulaté, s dlouhou dochutí. To je velké víno s vysokým potenciálem k archivaci.
Toto víno se skvěle hodí k grilovanému červenému masu, zvěřině (včetně pernaté) nebo dezertům s hořkou čokoládou. Doporučujeme podávat při teplotě 16-18 °C.
Tohle víno by nemělo chybět v žádném archivu! Je to opravdový skvost mezi víny.