Recaredo - Corpinat Serral del Vell 2017
Cuveé odrůd 87% Xarel·lo a 13% Macabeu, 80 měsíců zrání v lahvi, tohle je prostě vrchol všech vrcholů!
Serral del Vell 2017
87% Xarel·lo a 13% Macabeu
Tenhle skvostny sekt, vychází z jedinečné lokality s vápencovým podložím. Fermentuje v barikovém sudu. Po kupáži víno zraje 80 měsíců v lahvi. Extrémně nízké výnosy (26,5 hl/ha) zaručují plnost a koncentraci s autentickým vyjádřením místního terroir. Tento sekt od renomovaného španělského vinařství nabízí složitý a komplexní charakter s elegancí, která ho řadí mezi špičková Španělská vína.
Corpinnat, pravidla pro získání označení vín, jsou vína s minimálně 18 měsíci zrání na kalech, vinifikována výhradně v prostorách daného vinařství. Mají poměrně přísná pravidla a soustředí se na lokální autochtonní odrůdy Xarel-lo, Macabeo a Parellada. Tento exkluzivní segment, s ambicí konkurovat Champagne, nyní nese chráněnou známku na úrovni Evropské Unie. Tradice, kvalita a odhodlání spojené v jedinečném vínu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Naturální víno |
---|---|
Klasifikace: | Corpinat |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Obsah cukru: | Brut nature |
Odrůda: | Macabeo, Xarel·lo |
Ročník: | 2017 |
Vinařská oblast: | Penedés |
Země původu: | Španělsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Recaredo, zakládající člen sdružení AVEC, je rodinné biodynamické vinařství s dlouhou tradicí. Specializuje se na produkci výhradně šumivých vín Corpinnat s dlouhým zráním na kvasnicích pod přírodní korkovou zátkou a nulovým dosažením (Brut Nature). Vína zrají minimálně 30 měsíců, některá až 15 let. V roce 2010 se stalo prvním vinařstvím v regionu s biodynamickou certifikací Demeter. S 98 lety od založení oslavují bohatou historii a vášeň pro kvalitní vína.
Corpinnat vzniklo z nesouhlasu předních producentů Cavy s vývojem v oblasti. Sdružení výrobců Corpinnatu (AVEC) opustilo apelaci DO Cava, vytyčilo přísná pravidla a zaměřilo se na lokální odrůdy Xarel-lo, Macabeo a Parellada. Corpinnat musí zrát minimálně 18 měsíců na kalech, a vinifikace probíhá výhradně v prostorách konkrétního vinařství. Jde o kvalitativní a cenově vyšší segment, s cílem konkurovat Champagne. Dnes je Corpinnat chráněnou známkou na úrovni Evropské Unie.