Vinice Ladoix Premier Cru „La Corvée“, s jedinečným historickým pozadím, je bio-organicky obhospodařována na celkové ploše jedenácti hektarů. Nachází se nedaleko obce na mírném svahu s jiho-východní orientací. Název „La Corvée“ odkazuje na středověký systém práce, který byl v Burgundsku zrušen v roce 1789.
Pečlivá vinifikace, která dává vínu charakter: Po sklizni se hrozny přísně třídí, aby se zpracovaly jen ty nejzdravější. Po odtřapení následuje týdenní macerace v nerezových i dubových kádích, kde mošt získává barvu a strukturu. Část matolin je lisována a výsledný vin de presse obohacuje mošt o výraznější taninovou strukturu. Po fermentaci víno zraje 15 měsíců v barikových sudech z francouzského dubu (50 % nových), které mu dodávají složitost a hloubku, aniž by dominovaly jeho chuti.
Degustace: Víno zaujme půvabnou červenou barvou a bohatým aromatem černého a červeného rybízu, ostružin a jemného nádechu máty. Na patře je šťavnaté a plné ovoce, s přívětivými taniny a svěžím, dlouhým závěrem. Perfektní harmonie struktury a elegance!