Zlatavě žlutá barva s jemným zeleným nádechem odráží krásu tohoto vína. Vůně lučních květů, provoněná šalvějí, pepřem a bezinkou, působí intenzivně a jemně zároveň. V ústech nabízí příjemnou kyselost a osvěžující jas. Chuť je vyvážená a skvěle strukturovaná, s dlouhým a potěšujícím závěrem.
Réva je pěstována na kopcovitém terénu Collio, formovaném v období eocénu, kde se střídají vrstvy pískovce a hlíny. Skalnaté podloží z vápence a jílu, kdysi součást oceánského dna, propouští dešťovou vodu, minimalizuje erozi a zabrání stagnaci vody na povrchu. Systém vedení révy je proveden metodou Guyot.
Vinifikace začíná ruční sklizní, oddělením hroznů od stonků. Macerace za studena na slupkách dodává moštu a dužině bohatou texturu. Následuje jemné lisování a fermentace v nerezových nádržích s pečlivě řízenou teplotou. Víno zraje šest měsíců na kalech před lahvováním a následně odpočívá v lahvi několik měsíců.