ODRŮDY: Grenache, Carignan,Cinsault
STÁŘÍ VINIC: 40 - 50 let
EXPOZICE: jižní svahy Mont Ventoux a Les Dentelles z Montmirail
TERROIR: jílovito-vápencové a kamenité parcely v nadmořské výšce mezi 300 až 400 m.
CERTIFIKACE: BIO
VENTOUX je vínem, které se vždy poněkud ztrácelo uprostřed obrovské oblasti Côtes du Rhône. Fanny a Thomas pečlivě vybírají vína výhradně z severní části apelace, převážně z velmi starých vinic, aby zachytili jejich jedinečný charakter. Během výroby se nevyužívají dubové sudy, aby se zachovala přirozená ovocnost a šťavnatost vína.
PROCES VÝROBY
Zdravé hrozny optimální fenolické zralosti jsou vykupovány od ekologicky certifikovaných pěstitelů a sklízejí se ručně. Odtřapené hrozny jsou fermentovány v betonových nádržích po dobu 15 až 20 dní, přičemž je pravidelně prováděna remontáž. Po fermentaci víno odpočívá v nerezových tancích po dobu 12 měsíců. Před lahvováním prochází jemnou filtrací s minimálním použitím síry.
DEGUSTACE
Toto harmonické víno s hustou strukturou překvapí svou vysokou kvalitou v cenově dostupné kategorii. Rubínově červená barva odráží intenzivní a jemné aroma černého bobulového ovoce, doplněné o tóny fialek, bylin a lesního podrostu. V ústech je víno opulentní, avšak jemné, s tříslovinami sametově vyzrálými. Jeho eleganci a plnost podtrhuje svěží dojem a postupné odkrývání tónů zralého ovoce. Dlouhý závěr je pikantní a svěží.