VACQUEYRAS
Vacqueyras, prestižní cru jižní Rhôny, leží nad Châteauneuf du Pape. Název pochází z latinského "Valléa Quadreria" - Kamenné údolí. Půdy jsou typicky písčité, kamenité s jílovitým vápencem, dodávající vínu bohatý charakter a suchost. Zde najdeme různé prvky jako oblázky, písky, jíly a opuky, ideální pro plná vína podobná Châteauneuf du Pape.
PROCES VÝROBY
Hrozny optimální zralosti jsou ručně sklizeny od ekologických pěstitelů. Macerace trvá 20 až 30 dní v betonových nádržích. Fermentace a smíchání vín se stane a následně 2/3 vína dozrává v dubových sudech. Lahvování je bez nadměrného použití síry.
DEGUSTACE
Opulentní víno s černým ovocem, lékořicí a kořením v aromatu. Na jazyku se rozvine paleta ovocných tónů, zejména černého rybízu a ostružin. Závěr nabízí kořeněný dotek s vyzrálými, sametovými tříslovinami. Ideální k grilovaným masům s bylinkami.