Hop Hop

Cuvée z odrůd Garnacha a Syrah je osobité, vyvážené a strukturované. Zraje 13 měsíců v barik. sudech, má hladké třísloviny a intenzivní vůni.

Dostupnost Skladem
770 Kč
Hop Hop
Hop Hop
Novinka Tip

El Grillo y La Luna - Hop Hop

Složení: 50% Garnacha, 50% Syrah
Alkohol: 14 % obj.

Toto víno kombinuje dvě odrůdy, Garnacha a Syrah, čímž vzniká jedinečná struktura s hladkými tříslovinami. Charakterizuje ho zralé červené ovoce, balzámové tóny a dokonalá vyváženost. Výsledkem je lahodné a velmi lehce pitelné víno.

Výroba: Hrozny jsou ručně sklizeny do malých 12 kg boxů a poté zchlazeny na 4 °C. Po odstopkování podstoupí dvojité ruční třídění. Hrozny jsou fermentovány ve 40hl nádobách z francouzského dubu při studené maceraci (10 °C) po dobu 10 dnů. Během fermentace se slupky ručně stlačují (tzv. pigeage), což zajišťuje jemnou extrakci taninů. Po fermentaci víno zůstává v kontaktu se slupkami dalších 30 dní pro jemnou chuť. Malolaktická fermentace probíhá v 225l barikových sudech z francouzského dubu. Sudy se prvních 5 měsíců dvakrát týdně otáčejí pro jemnější pocit na patře, a víno zraje dalších 13 měsíců při 16 °C, než je nalahvováno.

Degustace: Víno má silnou, třešňově červenou barvu. Vůně je intenzivní s aromaty zralého červeného ovoce a teplými tóny dřeva. Chuť je plná struktury, velmi expresivní se sametovými tříslovinami a dlouhým, perzistentním závěrem.

Párování: Ideální k hovězímu masu, jehněčí pečeni, zvěřině nebo těstovinám s výraznější omáčkou.

Doplňkové parametry

Kategorie: Španělsko
Klasifikace: Vino de Autor
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 14 %
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Syrah, Grenache/Garnacha
Ročník: 2021
Vinařská oblast: Somontano
Země původu: Španělsko

El Grillo y La Luna ("Cvrček a měsíc") v Barbastro vzniklo v roce 2007 s jediným záměrem: vytvářet vína s duší a unikátním charakterem. I přesto, že patří k nejmenším vinařstvím v oblasti Somontano DO s 53 hektary vlastních vinic a roční produkcí do 250 tisíc lahví, rodinná firma si zakládá na kvalitě. Celá úroda je pečlivě sklízena a selektována ručně. Termín sklizně není daný předem předpisy, ale určuje se s láskou a péčí přímo ve vinicích, kde se ochutnávají hrozny. Výsledkem jsou výjimečná vína, která dokonale vyjadřují terroir a odrůdu hroznů.

„Trpělivost“ je synonymem vinařství a pečlivého, odhodlaného přístupu ke vzniku kvalitních vín. S dlouhou tradicí a vědomím, že skvělé víno začíná v vinicích, se nechávají vést optimální zralostí každé odrůdy na každém pozemku. Každé víno se vyrábí s maximálním respektem k jedinečným charakteristikám každého ročníku a uvolňuje se k prodeji až poté, co dosáhne dokonalosti. Vína Grillo se tak odlišují nejen svým zráním, ale také jedinečným designem láhví, který získal ocenění „Nejlepší design lahve“ na mezinárodní soutěži Wine & Spirit Competition – IWSC: Wine Artwork & Bottle Design.