Toto víno představuje vrcholné umění vinařství, vytvořené s pečlivostí během pětiletého výrobního procesu, následně zraje v lahvi po mnoho dalších let. Kombinuje excelentní hrozny odrůd Tempranillo a Cabernet Sauvignon, které již samy o sobě nabízejí výjimečný potenciál pro zrání.
Z limitované produkce 6000 lahví tohoto ročníku byly vybírány pouze hrozny z nejlepších parcel s výtěžkem nižším než 4000 kg/ha. Pomalé zrání při nízkých teplotách a výrazný teplotní rozdíl mezi dnem a nocí během dozrávání podporují kvalitu vín. Fermentace probíhala ve velkých francouzských dubových sudech a následné zrání trvalo 20 měsíců v nových francouzských (80%) a amerických (15%) dubových barikových sudech.
Víno nabízí mimořádnou komplexnost, vyváženost a eleganci. V aromatickém profilu dominuje bohaté a intenzivní zralé černé ovoce s nádechem rozinek. Dřevěné tóny jsou dokonale integrované, doplněné kořeněnými a balsamickými nuancemi. Chuť je robustní a plná, přesto vyvážená, s jemným tříslem a dlouhým dozvukem.