95% Tempranillo, 5% Graciano
Graciano, původní odrůda z oblasti Rioja, vytváří s Tempranillem dokonalou symbiózu pro dlouhé zrání. Víno pochází z vinic starých přes 60 let, kde panuje středomořské klima s mírným atlantským vlivem.
Isidoro, dědeček rodiny Valdelana, s bohatými zkušenostmi výroby a zrání vína, stvořil toto víno Reserva. Odráží pravou osobnost vinohradníka, oddaného svým vinicím.
Alkoholická fermentace trvala 9 dní při teplotě 26 °C. Prodloužená macerace se slupkami pak následovala při nízké teplotě po dobu 12 dnů. Malolaktická fermentace proběhla ve francouzských dubových sudech. Následně víno zrálo 24 měsíců ve francouzských a amerických dubových barikových sudech.
Tmavě rubínově červené víno s vysokou aromatickou intenzitou, dominujícími tóny balsamica, bylin, levandule a fenyklu. Černé ovoce v dokonale integrovaném bouquetu. Velké víno, naplňující ústa hřejivým pocitem, krásně strukturované s jemnými tříslovinami. V závěru zaznívají chuťové tóny zralého bobulového ovoce, švestek a čokolády.
Skvěle ladí s iberskými specialitami, masem na rožni, zvěřinou, tradičními španělskými dušenými pokrmy a čokoládovými dezerty.