95% Tempranillo, 5% Graciano
Sklizeň: Čtvrtý týden v říjnu. Pochází z vinic starých přes 70 let, kde většina keřů produkuje méně než 4 hrozny. Příprava: Teplota během kvašení mezi 28 ºC a 30 ºC. Malolaktická fermentace probíhá v barikových sudech z francouzského dubu Allier. Zrání: 3 měsíce na 100 % francouzském dubu Allier a následně na lahvi.
Intenzivní rubínová barva s fialovými odlesky. Výrazné aroma na nose s jemnými tóny červeného ovoce, balzamikem a lehkým nádechem barika. V ústech mohutné, chutné, hřejivé a dokonale vyvážené. Svěží a široké provedení s elegantní dochutí.
Skvěle se kombinuje s hlavními pokrmy španělské kuchyně, embutidos (jamón ibérico, lomo, chorizo) a různými sýry.