95 % Tempranillo a 5 % Graciano tvoří toto výjimečné víno.
Sklizeň probíhá ve čtvrtém týdnu v říjnu ze 70 let starých viničních keřů, které dávají méně než 4 kg hroznů každý. Kvašení probíhá při teplotě 28–30 °C, následované malolaktickou fermentací ve francouzském dubu Allier. Víno odpočívá 3 měsíce na nových barikových sudech z Allier francouzského dubu.
Intenzivní granátová barva s fialovými odlesky okouzluje. Na nose je plné a výrazné s dominantním červeným ovocem, tóny balsamika a jemným nádechem barika. V ústech zaujme mohutností, delikátností a příjemně hřejivým dojmem, vše dokonale vyvážené. Závěr přináší svěžest, plnost a elegantní dochuť.
Výtečně doplňuje španělské národní pokrmy, jako jsou uzeniny, iberská šunka, sýry a maso. Podávejte při teplotě 14–16 °C. Ideální k tapas, dušenému masu, luštěninám a tradičním španělským pokrmům.