Bodegas Emilio Moro se věnuje výrobě vína s původem v rodinných vinicích, jež představují základ pro vytváření vynikajících vín. Vendimia Seleccionada vzniká pouze v nejlepších letech, s pečlivým výběrem hroznů. Lahve zdobí malované originální etikety, debutovaly v roce 1989 a otevřely cestu vynikajícím vínům z Ribera del Duero.
Vendimia Seleccionada pochází z hlinitých půd starých vinic s jihozápadní orientací v okolí Pesquera de Duero. Vybrané hrozny odrůdy Tempranillo jsou fermentovány v nerezových tancích při kontrolované teplotě po dobu 30 dnů. Následuje zrání v barikových sudech z francouzského dubu s maximálním respektem k místnímu terroir.
Víno, sytě tmavě červené, nabízí intenzivní ovocné aroma s elegancí a rovnováhou primárních vůní a kořenitých tónů. V ústech prezentuje skvělé tělo s bohatými, avšak jemnými tříslovinami a vyváženou kyselinkou. Skvělá samostatně nebo k červenému masu, tradičním pokrmům z pece a sýrům. Doporučená teplota podávání 14-16 °C.