Víno je výsledkem pečlivého výběru hroznů z vinic starých 15-25 let. Alkoholové kvašení probíhá v 250 hektolitrových nádržích z nerezové oceli s kontaktem se slupkami po 28 dní. Malolaktické kvašení trvá 15 dní ve stejných nádržích. Poté 50% vína zraje v amerických sudech a 50% ve francouzských sudech po dobu 12 měsíců.
Hluboká třešňová barva s temnými fialovými odlesky. Vůně je vysoce elegantní s intenzivním aroma zralého černého ovoce, balsamika, ořechovým nádechem, vanilkou a lékořicí. V ústech je kouzelně sametové s jemnými třísly, elegantními třísly a velmi dlouhou dochutí. Toto víno typicky vyjadřuje styl červených vín v Ribera del Duero a má velký potenciál, který se s několika lety zrání na lahvi ještě rozvinuje.
Ideální k hovězímu masu a tradičnímu místnímu jídlu, jako je pečené mléčné jehně. Doporučená teplota podávání je 14-16 °C.