Château Miller La Cerda - Bordeaux Supérieur 2017

100% čistý Merlot z Bordeaux. Zářivá rubínová barva, elegantní aroma a krásně vyzrálé třísloviny. Vynikající víno pro milovníky kvalitních vín!

Dostupnost Skladem
440 Kč
Château Miller La Cerda - Bordeaux Supérieur 2017

Ročník 2017 přinesl mnoho šťavnatých, svěžích a krásně vyzrálých vín. Cabernety na levém břehu a merloty na pravém břehu Bordeaux získaly zvláštní pozornost. Mrazivé rány v dubnu ovlivnily kvantitu produkce, ale následné teplé léto vytvořilo ideální podmínky pro kvalitní zrání hroznů. Déšť přišel až se začátkem září, což mnozí vinohradníci nečekali.

V degustaci tohoto čerstvě nalahvovaného vína si všimneme jeho lehké stisknutí s vyššími taniny, ale díky teplému létu je víno měkčí a poddajnější. Barva je výrazná s fialovými odlesky a aroma zahrnuje černé ovoce a čerstvé koření. V ústech je víno příjemně čerstvé, ovocné a s jemnou kořenitostí, typickou pro Bordeaux. Lahvová zralost není daleko a závěr je delší a živý.

Toto víno je vyrobeno z odrůdy Merlot a díky svému mládí a čerstvosti je ideální pro párování s masovými pokrmy a méně vyzrálými kravskými sýry.

Doplňkové parametry

Kategorie: Francie
Klasifikace: AOC
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13,5 %
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Merlot
Ročník: 2017
Vinařská oblast: Bordeaux
Země původu: Francie

Vína hraběte Alexandera Millera de La Cerdy spojují radost a historii. Tento aristokrat, s bohatým rodokmenem zobrazeným na etiketě, je potomkem admirála Louise de La Cerdu - hraběte de Talmont sur Gironde, který byl vnukem španělského Infanta Fernanda de La Cerdy a Blanky Francouzské. Rodina prošla historickými bouřemi, přesunula se z Belgie do Ruska a nakonec do Biarritzu kvůli Říjnové revoluci. Alexandr Miller de La Cerda, potomek této linie, a jeho manželka Anna, hraběnka de Tolstoj, nyní spravují Château Miller La Cerda.

Vinařství se nachází na pravém břehu řeky Garonny v apelaci Entre-Deux-Mers. Je známé svými svěžími bílými víny, ale vinařství Château Miller La Cerda vyniká v produkci červených vín díky jílovito-štěrkovému terroiru. Vinařství podstoupilo zásadní rekonstrukci v roce 2013, zdvojnásobilo sklepy a investovalo do moderní technologie. Alexandre preferuje tradiční výrobu a uvádí na trh pouze vína, která splňují jeho vysoké standardy. Jeho oddanost kvalitě je tak vysoká, že raději vynechá celý ročník, pokud není spokojen s kvalitou hroznů.