CRU BEAUJOLAIS: Vína z oblasti Beaujolais bohužel dlouho trpěla nedostatečným uznáním, částečně kvůli masové produkci mladého Beaujolais, který každý listopad zaplaví trhy. Tento fenomén však vytvořil silný marketingový tah, který vynesl vinařství Beaujolais na mezinárodní scénu.
Vinice Moulin-à-Vent, s kořeny sahajícími do 1. století, představuje starobylý vinohrad. Slávu svých vín zaznamenal ve 17. století, kdy byla jeho vína schválena pro královský stůl Ludvíka XIV.
Terroir Geologie této oblasti spočívá v žulových půdách s písčitými kapsami, žulovém podloží s manganem, mědí a dalšími kovy. Tato kombinace s bohatým obsahem minerálních látek vytváří jedinečný terroir s vlivem silných větrů, což vínům poskytuje charakteristickou identitu.
Výrobní proces zahrnuje ruční sklizeň, pečlivé třídění, karbonickou maceraci a zrání ve většině nerezových tancích, doplněné 20% zráním v sudech z francouzského dubu.
Degustace tohoto strukturovaného vína s tmavě červenou barvou a fialovými odstíny odhaluje podmanivou vůni zralého červeného a černého ovoce, doplněnou lehkým kořením a květinovými tóny. V ústech nabízí bohatost, opulentnost a komplexnost s jemnými tříslovinami a pikantním závěrem, poskytující vynikající tělo a délku.