Château de Laborde - Bourgogne Rouge Pinot noir 2022

Základní Burgundský pinot. Velmi ovocný se svěží texturou. Víno které si zamilujete!

Dostupnost Skladem
490 Kč
Château de Laborde - Bourgogne Rouge Pinot noir 2022

Víno pochází z vinice v obci Échevronne poblíž Côte de Nuits. Hrozny jsou ručně sklizeny, pak následuje studená macerace a fermentace v otevřených kádích. Víno zraje 12 měsíců v dubových sudech a prochází malolaktickou fermentací. Před plněním do láhví je filtrace.

Víno má malinovou barvu s jiskrou a vůni čerstvých jahod. Chuť je koncentrovaná s tóny třešní a višní, měkká a hedvábná. Je to příjemné burgundské víno s dobrou strukturou a ovocným charakterem. Jeho jemná textura a svěží, jemně kořenitý závěr dělají z této lahůdky skvělou volbu za příznivou cenu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Francie
Klasifikace: AOC
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13 %
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Rulandské Modré (Pinot Noir)
Ročník: 2022
Vinařská oblast: Burgundsko
Země původu: Francie

Château de Laborde, postavené v roce 1678, je nazýváno "burgundským Versailles" a vybudovalo si reputaci na místě někdejší pevnosti z XI. století, která sloužila jako sídlo burgundských vévodů.

Vinařská cesta Hervého Kerlanna nebyla jednoduchá. Narodil se v Bretani, ale dětství strávil v Bordeaux, kde jeho matka pocházela z prestižní rodiny Chèze, spojené s bordeauxskou rodinou Borie (Châteaux Grand Puy-Lacoste, Ducru-Beaucaillou, Haut-Batailley). Po mnoha cestách po světě se Hervé v roce 1990 přestěhoval do Côte d´Or, do srdce Burgundska, s kanadskou novomanželkou.

Hervé Kerlann produkuje širokou škálu bílých i červených vín, od základních po ta z nejprestižnějších vinic. Jeho vášní je apelace Gevrey Chambertin, kde vytvořil impozantní řadu vín. Od základního Gevrey-Chambertin až po Premier Cru, jako je "Les Goulots" a "Les Corbeaux", Kerlannovo vinařství nabízí vína s neuvěřitelnou komplexitou a charakterem.

Vinice Hervého Kerlanna, včetně "En Derée", "En Champs" a "Aux Ételois", vynikají výraznou mineralitou a jemností. Jeho vinařský styl se rychle zdokonalil, a dnes patří k nejuznávanějším v Burgundsku, zatímco jeho bratři z Bordeaux mohou jen závidět.