Cava - Mas d´Anoia brut
Základní Cava vyrobená z klasických odrůd Macabeo, Xarel-lo, a Parellada. Zraje 9 měs. v lahvi. Výborný doplněk ke grilování.
Bílé šumivé víno, směs 80% Macabeo, 10% Xarel-lo a 10% Parellada, nabízí nezapomenutelný zážitek. Po primární fermentaci v nerezových tancích následuje přidání tirážního likéru před sekundární fermentací, v lahvi zraje 9 měsíců. Výsledek? Světle žlutá barva s zelenkavými odlesky a výrazným perlením. Čistá, svěží vůně s tóny jablek, citrusových plodů a nádechem čerstvého chleba. Chutná velmi jemně, s dobře integrovanou kyselinou a ovocně krémovitou dochutí. Kategorie "brut" potvrzuje eleganci a kvalitu tohoto vína.
CAVA, je Španělské šumivé víno, Cava vzniká tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi, kterému říkáme metoda Champenoise. Cava se může vyrábět jen a pouze v oblastech s ochrannou známkou původu DO Cava.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělsko |
---|---|
Klasifikace: | Cava |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Obsah cukru: | Brut |
Odrůda: | Macabeo, Parellada, Xarel·lo |
Ročník: | NV |
Vinařská oblast: | Penedés |
Země původu: | Španělsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.