Ručně sbírané a pečlivě vybrané hrozny pro Avus Venter jsou transportovány do sklepa, kde jsou odstopkovány a rozdrceny v ocelových nádobách. Následuje fermentace při kontrolované teplotě s 15denní macerací, po které následuje zrání po dobu 18 měsíců ve francouzských dubových sudech. Víno poté odpočívá 6 měsíců v láhvi před uvedením na trh, což mu dodává vynikající kvalitu.
Avus Venter se prezentuje s nádherným odstínem extrémně jasné a intenzivní rubínově červené barvy. Jeho vůně je široká a příjemná, otevírá se tóny černého a červeného ovoce, kořenitými prvky a sušenými fialkami. Buket zahrnuje vjem lékořice, mochny a sladkého tabáku s náznaky kůže. Chuť je sametová a plná, s měkkými a sladkými tříslovinami, dobře integrovanými a harmonickými, a závěr je dlouhý a příjemný.