12 Lunas Tinto

Červené víno složené z odrůd Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot a Tempranillo. Zrálo 9 měsíců v barikových sudech.

Dostupnost Skladem
355 Kč
12 Lunas Tinto
12 Lunas Tinto
Tip

Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot a Tempranillo

Hrozny Cabernetu Sauvignon, Syrahu, Merlotu a Tempranilla jsou pečlivě sklízeny a fermentovány v nerezových tancích při teplotě 25º až 29ºC. Macerace trvá 2 až 4 týdny podle odrůdy, souběžně s jablečno-mléčnou fermentací. Po dokončení procesu jsou vína umístěna do francouzských dubových sudů o objemu 225 l, které mají za sebou druhé a třetí použití. Doba zrání v sudech závisí na odrůdě a ročníku, v průměru 9 měsíců. Po stárnutí se odrůdy míchají a víno přirozeně vyčeří gravitační metodou, získávajíc lesklou povrchovou úpravu před lahvováním.

Degustace tohoto vína odkrývá intenzivní třešňově červenou barvu s fialovými okraji. Vůně je svěží a intenzivní, s tóny zralého červeného ovoce. Na patře se projevuje jemným a plným dojmem díky kulatým a sametovým tříslovinám. Střední patro poskytuje měkkost a svěžest s dlouhou dochutí, kde se chutě červeného ovoce prolínají s opečenými akcenty, získanými během devítiměsíčního zrání ve francouzském dubovém sudu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Španělsko
Klasifikace: Vino de Autor
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 14,5 %
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah
Ročník: 2020
Vinařská oblast: Somontano
Země původu: Španělsko

El Grillo y La Luna ("Cvrček a měsíc") v Barbastro vzniklo v roce 2007 s jediným záměrem: vytvářet vína s duší a unikátním charakterem. I přesto, že patří k nejmenším vinařstvím v oblasti Somontano DO s 53 hektary vlastních vinic a roční produkcí do 250 tisíc lahví, rodinná firma si zakládá na kvalitě. Celá úroda je pečlivě sklízena a selektována ručně. Termín sklizně není daný předem předpisy, ale určuje se s láskou a péčí přímo ve vinicích, kde se ochutnávají hrozny. Výsledkem jsou výjimečná vína, která dokonale vyjadřují terroir a odrůdu hroznů.

„Trpělivost“ je synonymem vinařství a pečlivého, odhodlaného přístupu ke vzniku kvalitních vín. S dlouhou tradicí a vědomím, že skvělé víno začíná v vinicích, se nechávají vést optimální zralostí každé odrůdy na každém pozemku. Každé víno se vyrábí s maximálním respektem k jedinečným charakteristikám každého ročníku a uvolňuje se k prodeji až poté, co dosáhne dokonalosti. Vína Grillo se tak odlišují nejen svým zráním, ale také jedinečným designem láhví, který získal ocenění „Nejlepší design lahve“ na mezinárodní soutěži Wine & Spirit Competition – IWSC: Wine Artwork & Bottle Design.